Functionele Electro Stimulatie verus Enkel-voet orthese (EVO)

Traditioneel wordt een klapvoet behandeld met behulp van een enkel-voet orthese (EVO). De passieve behandeling met een enkel-voet orthese bevorderd het gebruik van het neuromusculaire systeem niet en beperkt daarnaast de mobiliteit van de enkel. Daarnaast kunnen enkel-voet orthesen als ongemakkelijk en oncomfortabel worden ervaren. Ook kan een enkel-voet orthese druk geven op het onderbeen of de voet.

De functionele electro stimulatie kan de traditionele enkel-voet orthese vervangen. Door gebruik van functionele electro stimulatie worden de spieren opnieuw gebruikt en kunt u de enkel weer bewegen. Met behulp van functionele electro stimulatie bent u bevrijd van nadelen van de enkel-voet orthese.

Door gebruik van functionele electro stimulatie worden de spieren weer gebruikt wat atrofie tegen gaat. Het voorkomt vermoeidheid tijdens het wandelen en zorgt voor een veiliger en efficiënter looppatroon. Zowel de WalkAide® als de XFT-2001D G3 kunnen gebruikt worden in combinatie met alle soorten schoeisel (schoenen, teenslippers, sandalen, schoenen met een hogere hak, etc.), ook kan zowel de WalkAide® als de XFT-2001D G3 blootvoets worden gedragen. Vergelijking van de voordelen van Functionele Electro Stimulatie (FES) ten opzichte van de enkel-voet orthese (EVO) bij de behandeling van een klapvoet.

fesTable

Geavanceerde technologie, eenvoudig te gebruiken

WalkAide® is uitgevonden door een team van onderzoekers van de universiteit van Alberta (Amerika). WalkAide®
gebruikt functionele electro stimulaite (FES) om de aansturing vanuit de zenuw naar de spieren te herstellen, zodat de
voet wordt opgetild op het juiste moment binnen het looppatroon. De resulterende beweging is een vloeiender, natuurlijker
en veiligere beweging. Veel mensen die de WalkAide® proberen ervaren nagenoeg direct aanzienlijke verbeteringen
van hun loopvermogen, hun mobiliteit, functionaliteit en algehele onafhankelijkheid.

De WalkAide® maakt gebruik van een geavanceerde tilt-sensor technologie om bewegingen van het been te analyseren.
De tilt sensor zorg voor een exacte timing van stimulatie, waardoor de voet op exact het juiste moment wordt opgetild.
Het systeem stuurt elektrische signalen naar de peroneus zenuw, die beweging van de enkel en voet controleert.
De zachte elektrische impulsen activeren de spieren van uw voeten en zorgen ervoor dat deze op het juiste moment
wordt opgetild.

De XFT-2001D G3 is sinds 2009 verkrijgbaar. Deze 3e generatie bevat de laatste nieuwe technologie. Als basis wordt er gebruik gemaakt  van 2 geavanceerde sensoren (een snelheidsmeter en een gyroscoop) ide het looppatroon continu analyseren. Dit zorgt voor een vloeiend looppatroon.